Methodieken tapijtreiniging

Rolborstelen

Afhankelijk van de vervuiling wordt eerst het tapijtoppervlak intensief gerolborsteld. Door middel van een roterende borstel wordt al het losse stof/vuil uit het tapijt gezogen. Ook de tapijtvezel wordt weer "rechtop" gezet.

Pre-spray

Het project-tapijt wordt eerst voorbehandeld met onze speciale pre-spray reinigingsvloeistof. Deze spray zorgt ervoor dat het vuil wordt losgeweekt.

Hogedruk reiniging

Middels een hogedruk injectering en afzuiging wordt het project-tapijt gereinigd. Het vuil wordt opgenomen en afgezogen. Deze methode voorkomt dat de "backing" (rug van het tapijt) te vochtig wordt. Droogtijd is normaal ca. 2-3 uur.

De hogedruk injectering en afzuiging wordt uitgevoerd met een recyclebare mobiele machine, die ervoor zorgt dat het vervuilde spoelwater wordt gereinigd en opnieuw kan worden gebruikt. Dit heeft als voordeel dat er langer en duurzamer met de reinigingsmiddelen kan worden gewerkt en er minder afvalwater wordt afgevoerd.

Borstel/Pad reiniging

Met een gecombineerde methodiek van borstels en textiele pads wordt vervuiling van de tapijtvezels verwijderd en opgenomen door de textiele pad.

hogedruk injectering en afzuiging met recyclebare mobiele machine

Keuze methodiek

Ter plaatse wordt beoordeeld, welke methodiek het beste kan worden toegepast. Factoren voor keuze van methodiek: type vervuiling, vast tapijt / tapijttegel, vezeltype etc.

Uitvoering van de werkzaamheden
  • Vanwege de droogtijd adviseren wij de reiniging, zoveel mogelijk in de avonduren uit te laten voeren.
  • Bij meerdere verdiepingen is een lift wenselijk.
  • Wij dienen te beschikken over water en elektra aansluitingen.
  • Droogtijd is ca. 2-3 uur.
frame ronding links
frame ronding rechts
Duurzame reiniging i.p.v. vervanging